Харків'янин переправляв чоловіків за кордон: скільки коштували послуги та що загрожує порушникам

Вартість послуги складала 5 тисяч доларів США, зловмисники брали аванс у розмірі 500 доларів США

Правоохоронці Харківської області викрили групу зловмисників, які переправляли через державний кордон чоловіків призовного віку. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію поліції Харківської області та Харківської обласної прокуратури.

Вартість послуги складала 5 тисяч доларів США. Зловмисники брали аванс у розмірі 500 доларів США на банківську картку одного з учасників злочинної групи.

Поліція отримала інформацію про те, що 27-річний чоловік та 49-річна жінка, діючи в групі з невстановленими особами, організовують незаконне переправлення чоловіків через державний кордон України. Переправляли через кордон чоловіків у районі селища Солотвино Тячівського району Закарпатської області в обхід міжнародного пункту пропуску “Солотвино”.

У ході досудового розслідування встановлено ще одного організатора - 33-річного харків’янина, на картку якого надходили грошові кошти за переправлення осіб до Республіки Молдова.

Спочатку з потенційними “клієнтами” спілкувалась 49-річна жінка, яка надалі передавала всю необхідну інформацію організатору. Потім з “клієнтами” спілкувався організатор.

Далі військовозобов’язані приїжджали до Чернівецької області, там їх зустрічали спільники харків‘янина — 29-річний та 22-річний чоловіки. Обидва — мешканці цієї області, вони добре розумілись, як на місцевості уникнути контролю українських прикордонників. Крім того, 29-річний чоловік є державним службовцем ГУ Держпродспоживслужби в Чернівецькій області та здійснює діяльність на прикордонному пункті.

Під час нелегального переправлення ще одного військовозобов‘язаного 3 березня 2023 року правоохоронці затримали 29-річного та 22-річного ділків в порядку ст. 208 КПК України. У порушників вилучені паспорти, мобільні телефони, посвідчення водія громадянина Румунії з ознаками підробки, транспортні засоби та інші речові докази.

Прокуратура повідомила про підозру трьом чоловікам за фактом незаконного переправлення осіб через державний кордон України, вчиненого за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 332 України), та 49-річній жінці — за ч. 1 ст. 332 КК України. Організатору повідомлено про підозру заочно.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що патрульні виявили авто, яке перебуває у розшуку, а у водія — свідоцтво про реєстрацію з ознаками підробки.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися