Жителів Харкова та області попередили про небезпечний продукт: що відомо

При попаданні в організм речовини кадмію завдають шкоди травній та дихальній системі

Держпродспоживслужба отримала інформацію від системи швидкого реагування по харчових продуктах та кормах (RASFF) стосовно виявлення перевищення допустимого рівня кадмію в замороженому міксі морепродуктів. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Головного управління Держпродспоживслужби в Харківській області.

Товар експортувався з Литовської Республіки до України. Виробником зазначено: Zejiang Zhoufu food Co. LTD, China. Відправником виступає UAB Plunges kooperatine prekyba, Lithuania. Одержувач: ТзОВ “ВІЧУНАЙ-УКРАЇНА”, вул. Солом’янська, 3, офіс 6, м. Київ, 03110. Партія небезпечного товару: №22245, вага 7,900 т.

У разі виявлення вказаного вантажу в обігу оператори ринку зобов’язані звернутися до Головного управління Держпродспоживслужби в Харківській області чи його структурних підрозділів. 

Варто зазначити, що сам кадмій не шкідливий. Однак при попаданні в організм, речовини кадмію завдають шкоди травній та дихальній системі, а також вражають нервову систему. 

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що фахівці Держпродспоживслужби взяли участь у позачерговому засіданні комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Мереф’янської міської ради. Мереф’янська міська рада поетапно усуває зауваження, виявлені за результатами проведеної комісійної перевірки об’єктів водопостачання на території громади у 2022 році. Вдалося забезпечити регулярне проведення відомчого лабораторного контролю питної води. Проте залишається низка питань, що на даний час ще не вирішені.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися