Скільки переплатили за вікна у селищі на Харківщині

У Харківській області організації купують вікна в одному ТОВ, однак вартість товару значно різниться

Малоданилівська селищна рада уклала угоду з ТОВ “Гуд Він ХХІ” щодо придбання вікон на загальну суму 1,98 млн грн. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на результати моніторингу системи “Прозорро” Харківським антикорупційним центром.

У ХАЦ зазначили, що угоду підписали без проведення відкритих торгів. Договір та умови поставки теж не були завантажені. Відповідно до угоди середня ціна одного квадратного метра вікна складає 5928 грн.

Тим часом Пісочинська селищна рада також закупила вікна у ТОВ “Гуд Він ХХІ””. У звіті зазначили параметри вікон та фурнітури, яку купують. Вартість квадратного метра вікна у середньому становила трохи більше ніж 4000 грн. 

А виконавчий комітет Роганської селищної ради також співпрацював з ТОВ “Гуд Він ХХІ”. Була укладена угода на суму понад півмільйона гривень. Більшість вікон у Рогані купують по 4000 гривень за квадратний метр.

Варто нагадати, що комунальне підприємство “Харківський метрополітен” також закупило вікна саме у ТОВ “Гуд Він ХХІ”. Придбали 73,3 кв. м віконних блоків із ПВХ. Один квадратний метр метрополітену обійшовся у 8220,6 грн. Правоохоронці відкрили провадження стосовно можливого завищення цін на придбання вікон. 

Для порівняння відділ освіти Слобожанської селищної ради Чугуївського району придбав теж у ТОВ “Гуд Він XXI” в листопаді 2022 року 362,8 кв. м енергозберігаючих віконних блоків із ПВХ по 4984 грн за 1 кв. м.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що Дергачівська міська рада уклала угоду з ТОВ “Теплорембуд проєкт” про надання послуг з прибирання снігу та льоду. Вартість робіт - 600 тис. грн.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися