У Харківській області перевіряють місця тимчасового перебування людей: причини

У Харківському районі налічується 5 місць тимчасового перебування людей

У Харківській області збирають інформацію щодо умов перебування людей, консультують щодо санітарних питань, проводять бесіди щодо профілактики інфекційних захворювань. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію  Головного управління Держпродспоживслужби в Харківській області.

Такі заходи проводять щомісячно, щоб попередити появу спалахів кишкової інфекції в місцях тимчасового перебування людей. У Харківському районі налічується 5 місць тимчасового перебування людей. Вказані заходи допомагають забезпечити санітарне та епідемічне благополуччя осіб, які там знаходяться.

У Держпродспоживслужбі наголосили на важливості проведення таких заходів, адже у Львові виявили спалах кишкової інфекції у містечку для переселенців. Попередньо – захворіло 32 особи, первинний діагноз – гостра кишкова інфекція. У лікарні опинилося 11 осіб, із них 9 дітей віком до 17 років. Усі хворі скаржаться на нудоту, блювоту, підвищення температури тіла, діарею в середній тяжкості. Коли лікарі оглянули всіх мешканців містечка, то було виявлено ще 21 хворого з легким перебігом, з них 12 дітей до 17 років.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що Держпродспоживслужба отримала інформацію від системи швидкого реагування по харчових продуктах та кормах (RASFF) стосовно виявлення перевищення допустимого рівня кадмію в замороженому міксі морепродуктів. Товар експортувався з Литовської Республіки до України. Виробником зазначено: Zejiang Zhoufu food Co. LTD, China. Відправником виступає UAB Plunges kooperatine prekyba, Lithuania. Одержувач: ТзОВ “ВІЧУНАЙ-УКРАЇНА”, вул. Солом’янська, 3, офіс 6, м. Київ, 03110. Партія небезпечного товару: №22245, вага 7,900 т.




Джерело: https://kh-consumer.gov.ua/
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися