Проблеми Харкова: Чому Ігор Терехов може втратити владу

Владі Харкова потрібно розв'язувати проблеми, інакше ця каденція може стати останньою для нинішнього складу міської ради та мера

Перед владою Харкова постало багато проблем, які потребують термінового розв'язання. Портал "Коментарі. Харків" поцікавився в експертів, які питання варто вирішувати у першу чергу і чи робить місцева влада все можливе, щоб покращити ситуацію в місті.

За словами політолога Світлани Кушнір, для того, щоб місто ожило, розвивалося і мало перспективу потрібно розв'язати три проблеми - забезпечення безпеки, відновлення статусу промислового регіону і промислового міста, перепланування окремих районів Харкова. “Безпека на першому місці. Це не тільки безпека глобальна, а й безпека, яку можуть продумати та забезпечувати на рівні місцевої громади. Місцевій раді потрібно продумати алгоритми під будь-які виклики”, - зазначила політолог. Щодо відновлення діяльності великих промислових підприємств, то розв'язання цього питання тісно пов'язане з безпекою. Однак без таких об'єктів не відбудеться повноцінний розвиток міста та регіону. Щодо перепланування районів міста, це потрібно робити, щоб мінімізувати руйнування житлового фонду, інфраструктури у результаті бойових дій.

“Вказані проблеми місцева влада не може розв'язати самотужки, без підтримки держави. Однак розвивати ідею, напрацьовувати шляхи її реалізації, шукати майданчики, де можна було б безпечно розташовувати інфраструктурні об'єкти потрібно уже зараз”, - переконана Світлана Кушнір. 

За словами експерта, наразі місцева влада здебільшого “латає дірки”, приміром, намагається оперативно ліквідувати наслідки обстрілів, розв'язати питання, що виникли тощо. Однак системного підходу до розвитку міста поки немає. “Міська влада і мер Харкова мають зараз сформувати візію майбутнього Харкова - яким має стати місто. І в реалізацію цієї візії вкладати кошти, ресурси, людські сили. І тоді у міської ради та мера буде майбутнє - їх будуть обирати й обирати. Якщо цієї візії не буде, то це, можливо, остання каденція у такому складі міської ради та нинішнього мера”, - підсумувала політолог.

На думку політолога Максима Гончаренка, вирішення потребують наступні питання - внутрішня єдність, напрацювання програм соціальної підтримки та зміни формату освіти. За словами експерта, наразі неможливо об'єктивно оцінити дії місцевої й регіональної влади та чи достатньо опрацьовуються вказані питання. “Чи влада працює - так. Чи роблять все ідеально - ні. Після війни у нас буде набагато більше даних і більше можливостей робити висновки. Я не ідеаліст у цьому плані, я не думаю, що дії місцевої влади ми можемо оцінити, як ідеальні. Однак те, що зараз працюють, допомагають нашим людям - це дуже добре”, - зазначив експерт. 

Максим Гончаренко зазначив, що місто хоч не ідеально, але на рівні відреагувало на обстріли, на забезпечення мінімальної безпеки громадян тощо.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли про ситуацію у Харкові.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися