У Харківській області почав працювати пункт допомоги: що відомо

ВПО та найбільш вразливі місцеві жителі зможуть отримати різноманітні послуги

У Валках розпочав роботу Хелп Поінт, що означає пункт допомоги. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Валківської міської ради Богодухівського району

Проєкт фінансує Австрійський фонд “Nachbar in Not” та Австрійська агенція з розвитку (ADA). Гуманітарний пункт допомоги буде працювати як гуманітарний центр за принципом "єдиного вікна". Тут ВПО та найбільш вразливі місцеві жителі зможуть отримати різноманітні послуги.  

Проєкт працюватиме у Валках протягом року, і у цей час гуманітарну допомогу надаватимуть найбільш вразливим категоріям жителів громади. Це - допомога необхідними харчовими продуктами, засобами гігієни та іншими непродовольчими товарами. А також психологічна, соціальна, юридична підтримка, консультації з питань працевлаштування та інші – відповідно до запитів, що надходитимуть від місцевих жителів та ВПО.

Один такий запит уже надійшов. Йдеться про потребу для людей старшого віку в навчанні комп’ютерній грамотності, що зараз дуже актуально. Такі заняття почнуть проводити найближчим часом. Завдяки організації виїзних заходів необхідну допомогу і підтримку зможуть отримувати не тільки містяни, а й жителі сіл та селищ громади.

Ще один напрямок - простір, дружній до дітей, створений і керований проєктом. Це забезпечить безпечне місце, де діти зможуть збиратися разом, щоб грати, відпочивати, самовиражатися, відчувати підтримку і вчитися навичкам подолання викликів, з якими вони стикаються. 

Хелп Поінт у м. Валки знаходиться за адресою: вул. Харківська, буд. 7. Записатися для участі в проєкті можна, скориставшись телеграм-каналом “Гуманітарна допомога Валки”, у “топіку” Хелпп Поінт, де треба заповнити анкету учасника, або звернувшись до адміністратора проєкту за вказаною адресою, чи подзвонивши за тел. 097-915-98-60 (з 9.00 до 11.00 та з 13:00 до 15:00, Марина).

Ще два такі ж пункти запрацюють в  Івано-Франківську та Покрові. 

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, де у Харківській області можна отримати допомогу




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися