На Харківщині відновлюють вуличне освітлення: де буде світліше

Понад рік у Лозовій не вмикали систему освітлення

З наступного тижня планують відновити вуличне освітлення у Лозовій. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Лозівської міської ради. 

Освітлювати місто планують ввечері з 18:30 до 21:00 години. На комунальній нараді, яка відбулася 10 березня, обговорили питання готовності електромереж, справності ліхтарів та іншого обладнання.

Директор КП “Еко-Сан” Володимир Селезньов розповів, що понад рік у Лозовій не вмикалася система освітлення. Тому наразі спеціалісти проводять обстеження мереж вуличного освітлення, виконують тестування та усувають виявлені дефекти. Також комунальники прораховують витрати на електроенергію, кошти на це закладені у бюджеті громади.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Харкові було відсутнє вуличне освітлення понад рік. Така ситуація спричинила багато ДТП, а містяни скаржаться на труднощі у пересуванні містом у темну пору доби. За словами Харківського міського голови Ігоря Терехова, була досягнута згода з відповідальними за безпеку особами щодо часткового відновлення вуличного освітлення.  Буде відновлення освітлення на центральних магістралях та інших, найбільш завантажених автомобільних дорогах. У вівторок, 7 березня, вуличні ліхтарі працюватимуть у тестовому режимі з 18:00 до 19:30. За словами мера Харкова, поступово буде розширюватися географія включень і збільшуватися час роботи ліхтарів.

Очільник Харкова Ігор Терехов висловив переконання, що часткове відновлення вуличного освітлення сприятиме безпеці харків’ян та зменшенню кількості ДТП.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися