Жителі Харкова просять негайно відкрити дитячі садочки: подробиці

Відповідальність за рішення “віддати” дитину до дошкільного навчального закладу батьки готові взяти на себе

Жителі міста Харкова звернулися до Ігоря Терехова з проханням негайно відкрити дошкільні навчально-освітні заклади (дитячі садочки). Відповідне звернення зареєстроване на сайті електронних петицій до влади Харкова, повідомляють "Коментарі. Харків".

Автор петиції, Людмила Сидора, нагадала, що роботу дитячих садочків було припинено у 2022 році у зв'язку з повномасштабною збройною агресією РФ. Автор розповіла про проблеми, які можуть виникнути через відсутність повноцінної дошкільної освіти. За її словами, у ситуації, що склалася, харківська малеча позбавлена можливості отримати обов'язкову первинну складову частину системи безперервної освіти в Україні. Це може в майбутньому призвести до труднощів дитини з отриманням інших складових системи безперервної освіти в Україні.

Людмила Сидора нагадала, що ст. 4 Закону України “Про дошкільну освіту” встановлює, що дошкільна освіта є обов'язковою первинною складовою частиною системи безперервної освіти в Україні. 

Автор петиції переконана, що відкриття дитячих садочків є важливим кроком для підтримки розвитку дітей в місті, це також важливо для підтримки батьків, які повинні працювати та забезпечувати свої родини.

За словами Людмили Сидори, питання безпеки має першочергове значення, тому всю відповідальність за рішення “віддати” дитину до дошкільного навчального закладу батьки мають та готові взяти на себе, що може бути закріплено не лише на словах.
Підтримати петицію можна протягом 89 днів за посиланням

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Харкові під час війни народилося 1900 немовлят.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися