Харків отримав потужний генератор від польських благодійників (ФОТО)

Потужність генератора може забезпечити безупинну роботу лікарні під час блекаутів

У Міську клінічну лікарню №27 передали потужний генератор. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської міської ради. 

Допомога надійшла від польської благодійної організації Fundacja Współpracy Polsko Ukraińskiej U-Work. У Департаменті охорони здоров’я зазначили, що потужність генератора може забезпечити безупинну роботу лікарні під час блекаутів.  

Президент Фонду Польсько-Української Співпраці U-WORK Рафал Марек Грабовський, приватний підприємець Роберт Місь та колектив Фонду Польсько-Української Співпраці U-WORK отримали Подяки міського голови.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що Валківська громада звернулася до міжнародних партнерів з проханням допомогти генераторами необхідної потужності. Ворожими обстрілами була пошкоджена енергосистема держави, що призвело до перебоїв зі світлом. Тож міська влада намагається забезпечити стабільну роботу комунальних підприємств і закладів громади у разі тривалого відключення електропостачання. Міський голова Валерій Скрипніченко розповів, що завдяки отриманим генераторам змогли забезпечити безперебійну роботу котелень закладів освіти, місць комплексного проживання внутрішньо переміщених осіб, а також функціонування комунальних служб, підприємств і установ громади, коли припинялося електропостачання.

Три потужних генератори для потреб КП “Вода” надала Міжнародна організація Hilfswerk International. Найпотужніший генератор на 200 кВт  після завершення його встановлення використовуватиметься для тимчасового електроживлення водозабору, що забезпечує водопостачанням переважну більшість споживачів м. Валки, інші два – для водозаборів Старого Мерчика та Сніжкова.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися