Харківська область отримала допомогу від європейських організацій: подробиці

Три потужних генератори для потреб КП “Вода” надала Міжнародна організація Hilfswerk International

Валківська громада звернулася до міжнародних партнерів з запитами допомогти генераторами необхідної потужності. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Валківської міської ради.

Ворожими обстрілами була пошкоджена енергосистема держави, що призвело до перебоїв зі світлом. Тож міська влада намагається забезпечити стабільну роботу комунальних підприємств і закладів громади у разі тривалого відключення електропостачання.

Міський голова Валерій Скрипніченко розповів, що завдяки отриманим генераторам змогли забезпечити безперебійну роботу котелень закладів освіти, місць комплексного проживання внутрішньо переміщених осіб, а також функціонування комунальних служб, підприємств і установ громади, коли припинялося електропостачання.

Три потужних генератори для потреб КП “Вода” надала Міжнародна організація Hilfswerk International. Найпотужніший генератор на 200 кВт  після завершення його встановлення використовуватиметься для тимчасового електроживлення водозабору, що забезпечує водопостачанням переважну більшість споживачів м. Валки, інші два – для водозаборів Старого Мерчика та Сніжкова.

Нещодавно ще 15 генераторів громада отримала з Франції. “Наші французькі друзі не лише передали нам генератори, а й самі доставили їх у Валки. Щиро вдячні за цю допомогу”, - зазначив міський голова.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Валках розпочав роботу Хелп Поінт. Проєкт працюватиме у Валках протягом року, і у цей час гуманітарну допомогу надаватимуть найбільш вразливим категоріям жителів громади.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися