Що відбувається з виплатами пенсій у Харківській області

Станом на початок 2023 року у Харківській області отримували пенсії понад 730 тис. пенсіонерів

На Харківщині обговорили стан забезпечення державних соцгарантій жителям регіону, в тому числі на деокупованих територіях. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської ОВА. 

У 2022 році своєчасно і в повному обсязі нараховували пенсійні виплати, формували та відправляли виплатні документи до Харківської дирекції “Укрпошти” та банківських установ по всіх районах області, в тому числі на тимчасово окупованих територіях.

Начальник ХОВА Олег Синєгубов зазначив, що держава й обласна влада виконують свої соціальні зобов’язання перед пенсіонерами, перед незахищеними верствами населення та усіма, хто потребує підтримки.

Станом на початок 2023 року на обліку в органах Пенсійного фонду області перебували та отримували пенсії понад 730 тисяч пенсіонерів. 

Призначення та перерахунки пенсії пенсіонерам, які перебувають на обліку на деокупованих територіях області, проводиться відповідно до норм чинного законодавства та в повному обсязі.

Загалом на деокупованих територіях Харківської області мешкає понад 120 тисяч пенсіонерів.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що в управліннях соціального захисту населення у Харківській області станом на лютий 2023 року перебувало на обліку 461,2 тис. переселенців – це 378,3 тисячі сімей. Загалом в Україні, за даними Мінреінтеграції, кількість ВПО у порівнянні з минулим роком знизилася майже у 12 разів. У відомстві обговорили питання вибіркових перевірок внутрішніх переселенців щодо їх фактичної присутності на заявленому місці, адже наразі воно є актуальним. Мінсоцполітики та Нацсоцслужба роз’яснили порядок проведення вибіркових перевірок. 




дом

16 березня 2023, 11:20

а шо пенсії-власть поимущим ,а их дохренища,сумми пенсий даже трудягам не снилась,там До сотни тисяч в месяц. нужно всем установить прожиточний ,,а они пусть банки на своих виллах достают.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися