Держава не допомагає: чого бракує жителям деокупованих територій Харківщини

Найбільше звернень від жителів смт Печеніги надійшло саме про відновлення житла

На Харківщині жителів цікавлять питання гуманітарної допомоги та відновлення житла, пошкодженого у результаті повномасштабної агресії Росі. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Печенізького селищного голови Олександра Гусарова. За словами селищного голови, гострої потреби у гуманітарній допомозі наразі немає, а от щодо відновлення житла - ситуація складніша.

За словами очільника селища, найбільше звернень від жителів смт Печеніги надійшло саме про відновлення житла. Щодо встановлення пошкоджених окупантами шибок та вікон, то наразі жителям громади з цим допомагають міжнародні благодійні та донорські організації, які самостійно визначають критерії та категорії тих, кому допомагають. 

За його словами, на сьогодні державної допомоги для вирішення потреб у встановленні вікон до громади не надходило. 

Також серед звернень громадян сьогодні - стурбованість жителів пошкоджених домоволодінь щодо можливості отримання грошових виплат від Міжнародного Комітету Червоного Хреста, а також допомоги з ремонтно-будівельними роботами. 

Щодо гуманітарної допомоги, то у сільських населених пунктах громади видають продукти. “Жителі всіх вікових категорій в кожному селі протягом тижня отримають суттєву продуктову підтримку”, - наголосив Олександр Гусаров.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що адміністрація Слобідського району отримала партію масляних обігрівачів для пільгових категорій громадян. Також обігрівачі зимою видавали деяким жителям інших районів Харкова.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися