Як у Харківській області готуються до можливих відключень світла

Потужні генератори встановлять на об’єктах критичної інфраструктури

Харківська область отримала 13 генераторів. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської ОВА.  Допомогу надійшла від Міжнародної агенції регіонального розвитку “ГлоБі” та благодійної організації Space-Eye.

Директор Департаменту цивільного захисту ХОВА Іван Сокол розповів, що генератор потужністю 460 кВт передадуть у Лозівську громаду, а на 220 кВт – у Красноград. Окрім цього Харківщині передали ще 11 невеликих генераторів.

Іван Сокол подякував партнерам та зазначив, що потужні генератори встановлять на об’єктах критичної інфраструктури, а маленькі будуть використовувати для інших потреб громад. “Переживемо можливі тривалі відключення світла безпечно”, - зазначив чиновник. За його словами, регіон продовжують забезпечувати необхідним обладнанням для того, щоб жителі були зі світлом, теплом, водою.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Чугуївську центральну лікарню передали потужний генератор. Керівництво лікарні вирішило, що на випадок обмеження електропостачання генератор потужністю 60 кВт буде живити два відділення - донорське та лабораторне. На вказані відділення припадає дуже велике навантаження у період війни.

Обладнання допомогло зробити ще один важливий крок до сталого енергозабезпечення критичної інфраструктури громади. За словами Чугуївської міської голови Галини Мінаєвої, це вкрай необхідна і корисна допомога від Харківської обласної організації Товариства червоного хреста в Україні.

Також Харківська область отримала 17 генераторів за фінансування Уряду Японії.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися