У Харківську область передали обладнання: куди направлять допомогу

Завдяки генераторам можна забезпечити безперебійними послугами ЖКГ майже 217 тис. мешканців багатоквартирних будинків

На Харківщину надійшла допомога в межах проєкту, що впроваджується Управлінням ООН за фінансування Уряду Японії. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської ОВА. 

Начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов розповів, що 17 дизельних генераторів високої потужності від 168 кВт до 440 кВт передадуть 10 підприємствам критичної інфраструктури Харкова та області для забезпечення житлово-комунальних послуг.

Допомогла доставити генератори Туреччина. Генератори спрямують і на очисні споруди, і на водоканали саме для того, щоб не сталося катастрофи внаслідок відсутності електроенергії через ворожі обстріли.

За словами начальника ХОВА, генератори встановлять на підприємствах Харкова, Чугуєва, Лозової, Богодухова, Краснограда, Слобожанського, Південного, П'ятигірського, Новопокровки та Великого Бурлука.

Олег Синєгубов зауважив, що влада регіону постійно працює над отриманням генераторів. “Раніше вже отримували за цією самою програмою 10 генераторів. Невдовзі очікуємо нові партії”, – наголосив очільник області.

Він додав, що завдяки генераторам зможуть забезпечити безперебійними послугами ЖКГ майже 217 тис. мешканців багатоквартирних житлових будинків.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Міську клінічну лікарню №27 передали потужний генератор. У Харківській міській раді розповіли, що допомога надійшла від польської благодійної організації Fundacja Współpracy Polsko Ukraińskiej U-Work. У Департаменті охорони здоров’я зазначили, що потужність генератора може забезпечити безупинну роботу лікарні під час блекаутів.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися