Чому харків'ян закликають не відвідувати деякі місця

Жителів Харкова та області просять не відвідувати кладовища та меморіали

У КП “Ритуал” звернулися до харків’ян та мешканців Харківської області з проханням не відвідувати міське кладовище №17, яке знаходиться на Окружній дорозі. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської міської ради.

На підприємстві пояснили, що це пов’язано з високим ризиком мінної небезпеки на околицях Харкова, особливо зі боку Північної Салтівки. Тож не варто відвідувати кладовище напередодні великодніх свят та поминальних днів.

У КП повідомили, що під час повномасштабного вторгнення Росії вказане кладовище опинилося на лінії вогню. Піротехнічні підрозділи ДСНС й досі знаходять там вибухонебезпечні предмети. Найбільш підступною є міна “Пелюстка” ПФМ-1, яка встановлюється дистанційно і зливається з травою та листям. Через поліетиленовий корпус її вага всього 80 г. Небезпечний предмет має зеленуватий колір. Для спрацювання достатньо натиснути на неї з зусиллям 5-25 кг, після чого вибух вражає кінцівки тіла людини. А велика крововтрата може призвести до смерті. На підприємстві підкреслили, що не варто відвідувати й інші кладовища та меморіали, адже зараз зберігається загроза ракетних обстрілів. Навести лад на могилах та вшанувати пам’ять померлих можна буде після повного розмінування території. КП “Ритуал” повідомить додатково, коли можна буде безпечно відвідувати кладовища.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що поліцейські закликають жителів Куп’янського району евакуюватися до більш безпечних місць. Правоохоронці наголошують, що такі заходи на сьогодні є необхідними через активні бойові дії на даному напрямку.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися