До судів Харківщині надійшло 115 адміністративних протоколів щодо порушення карантину

Близько половини справ ще чекають на розгляд

Суди Харкова та області отримали на розгляд 115 адміністративних протоколів про притягнення осіб до адміністративної відповідальності за статтею 44-3 "Порушення правил щодо карантину людей" КУпАП. Про це повідомляє прес-центр Судової влади України, передають "Коментарі. Харків".

Станом  на вівторок, 21 квітня, 35 протоколів щодо порушення карантину повернули, з них 34 для  належного оформлення. В судах розглянули 19 справ. Наразі на розгляд чекає ще 61 справа.

Всього суди України отримали 4851 протокол щодо порушення правил карантину. З них повернули 533 (493 з них для належного оформлення). Розгляду чекають 3572 справи.

Більше всього "карантинних" адмінпротоколів отримали суди Дніпропетровської області  - 792 протоколи. Менше всього у  Чернігівській області - там  суди не отримали жодного протоколу. На Волині у суди надійшло 30 протоколів, а на Закарпатті – 35.

Згідно з чинним законодавством, якщо суд визнає вину порушника, йому загрожує чималий штраф. Для громадян - від 17 до 34 тисяч гривень, для посадових осіб - від 34 до 170 тисяч гривень. 

Фото: yaizakon

Раніше "Коментарі. Харків" писали, що станом на четвер, 23 квітня, в Харківській області поліцейські склали 705 протоколів за порушення правил дотримання карантину. З них 414 адміністративних протоколів - стосовно громадян за порушення карантинних правил самоізоляції. Більшість стосується людей, які повернулися з-за кордону і відмовилися від обсервації.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися