Що загрожує боржникам за ЖКП у Харківській області

При наявності боргів за житлово-комунальні послуги субсидіанти можуть втратити допомогу

Населення у Лозівській громаді станом на 1 березня заборгувало понад 257 млн грн за комунальні послуги (у тому числі й за попередні роки). Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Лозівської міської ради. 

Директор КП “ЖУК” Володимир Бреус розповів, що у порівнянні з аналогічним періодом січня, сплата за комунальні послуги спожиті у лютому покращилася. У цілому по усіх комунальних підприємствах вона зросла на 8 %, проте цього не достатньо. 

У міській раді зазначили, що від сплат населення залежить підготовка до нового опалювального сезону, утримання будинків, благоустрій, ремонт внутрішньоквартальних доріг та тротуарів. 

Володимир Бреус розповів, що житлово-управляюча компанія працює з неплатниками. Є результати по рішеннях суду щодо стягнення заборгованостей. За його словами, днями двоє боржників погасили борги один з них виплатив 32 тисячі гривень, другий – 150 тисяч.

При наявності боргів субсидіанти можуть втратити допомогу. Відповідно до роз’яснень, які надало Міністерство соціальної політики, субсидію в Україні не будуть отримувати громадяни, у яких за комунальні послуги є заборгованість понад три місяці, загальна сума якої перевищує 40 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Якщо громадянин хоче отримувати субсидію далі, то вже до травня цього року має погасити борг, або укласти договір на реструктуризацію.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Харківській області можуть списати деякі борги за житлово-комунальні послуги. Відповідне рішення має ухвалити Кабмін.




Ник

1 квітня 2023, 13:44

Пусть сначала предоставят эти услуги

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися