На Харківщині відкрили громадську їдальню: де видають гарячі обіди

Гарячі обіди видаватимуть щодня

У Дергачах відкрили громадську їдальню. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Дергачівської міської ради. Заклад відкрила міжнародна благодійна організація To Ukraine with love.

Щодня благодійники планують готувати до 1000 гарячих обідів для мешканців громади. Щоб отримати їжу при собі потрібно обов'язково мати власний посуд. 

“Видача обідів відбуватиметься з 13:00 до 14:00 (без вихідних) на території Дергачівського ліцею №1 імені Данила Бакуменка”, - повідомили у міській раді.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Балаклії буде здійснюватися видача гарячих обідів. “У п’ятницю, 10 березня, о 14:00 отримати безплатне харчування зможе кожен, хто цього потребуватиме. Видаватимуть обіди біля їдальні Балаклійського ліцею №1”, - зазначили у міській раді. Щоб отримати гарячі обіди, потрібно взяти з собою посуд для перших та других страв. “Запрошуємо кожного!”, - наголосили у Балаклійській міській раді.

А тим часом продовжують діяти пункти видачі гарячих обідів у Харкові. З 1 грудня 2022 року, за три місяці роботи пунктів видачі гарячого харчування, жителі Харкова отримали майже 2,1 млн порцій. Пункти працюють з понеділка по суботу на базі 36 закладів загальної середньої освіти. Видають обіди з 11:00 до 14:00 у власний посуд громадян.  У грудні 2022 року Харківський міський голова Ігор Терехов повідомив, що видача гарячих обідів триватиме до кінця зими. Поки реалізація ініціативи продовжується. У міській раді уточнили, що припинять видавати безплатне харчування тоді, коли відповідне рішення ухвалить очільник міста.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися