У Харківській області ремонтують будинки з порушеннями: що відомо

На Харківщині укладають угоди на ремонт будинків без тендерів

У Чугуєві комунальне житлове ремонтно-експлуатаційне підприємство уклало дві угоди з ТОВ “Грандбудвугілля” щодо проведення ремонтних робіт на загальну суму 7,7 млн грн. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на результати моніторингу сайту “Прозорро” Харківським антикорупційним центром. 

На ремонтні роботи з усунення аварій в житловому фонді – поточний ремонт з встановленням металопластикових конструкцій в житловому будинку 155 м-н Авіатор планують витратити 5,19 млн грн.

Ще 2,5 млн грн планують витратити на поточний ремонт балконів житлового будинку м-н Авіатор, 157.

За даними протоколу, який опублікований у системі “Прозорро”, будинки були пошкоджені в результаті ракетних ударів 24 лютого та 25 липня 2022 року. В будинках були вибиті вікна.

У протоколі зазначено, що після завданих обстрілами пошкоджень приміщення будинку № 155 перестали бути герметичними та утепленими, що унеможливлює їхнє опалення без встановлення вікон та дверей. Також у документі зазначено, що планується замінити вікна та двері, зробити укоси та відремонтувати всі вхідні групи.

Підрядником без проведення торгів визначили ТОВ “Грандбудвугілля”. Аргументація чому саме цей підрядник має виконати роботи, у протоколі вказана не була.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що управління житлово-комунального господарства, транспорту та благоустрою Балаклійської міської ради уклало дві угоди з ТОВ “Балрембуд” щодо ремонту будинків. Вартість робіт - 3,59 млн грн. Угоди підписали без використання електронної системи, детальні кошториси також не були завантажені у систему “Прозорро”.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися