У Харкові провели рейди в місцях проживання людей похилого віку та осіб з інвалідністю

Після проведення перевірок рятувальники вручили пам'ятки попереджувального характеру

У понеділок, 27 березня, у Київському районі провели комісійні обстеження об’єктів соціального захисту населення для людей похилого віку та осіб з інвалідністю та алко-, наркозалежністю. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Головного управління ДСНС України у Харківській області. 

Під час проведення обстеження рятувальники та правоохоронці провели додаткові інструктажі про заходи пожежної та техногенної безпеки та цивільного захисту з керівниками та персоналом об’єктів соціального захисту населення з постійним перебуванням людей. 

Під час заходу фахівці приділили особливу увагу питанням:

  • безпечної експлуатації електроприладів, газового обладнання, систем опалення, 

  • обладнання об’єктів автоматичними установками пожежної сигналізації та системами оповіщення про пожежу,

  • відповідності електричних мереж вимогам ПУЕ,

  • забезпечення об’єктів первинними засобами пожежогасіння, зовнішнім протипожежним водогоном.

Спеціалісти перевірили джерела протипожежного водопостачання. Додатково провели заняття з мешканцями щодо запобігання ризикам пов'язаних з вибухонебезпечними чи підозрілими предметами та правил поводження з такими предметами, як діяти у разі оголошення сигналу "повітряна тривога". По завершенню комісійного заходу рятувальники вручили пам'ятки попереджувального характеру.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Харківській області щодня виникає чимало пожеж в екосистемах через спалювання сухої трави, торішнього опалого листя та побутового сміття. Такі дії завдають шкоди природі, здоров’ю людей та екологічному стану населених пунктів.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися