Що планують змінити у громадському транспорті Харкова

Проїзд у громадському транспорті залишається безплатним

У Харкові проводять дослідження пасажиропотоку, щоб удосконалити маршрутну мережу та оптимізувати структуру рухомого складу. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської міської ради.

Директор Департаменту інфраструктури Іван Кузнєцов розповів, що співробітники депо проводять анкетування серед пасажирів, щоб дізнатися: 

  • як часто вони користуються трамваями, тролейбусами та автобусами,

  • чи мають пільгову категорію.

За словами чиновниками, це допоможе встановити, громадяни якої пільгової категорії найбільше користуються транспортом, скільки їздить внутрішньо переміщених осіб, де потрібно відкрити новий маршрут тощо.

Іван Кузнєцов підкреслив, що мова не йде про повернення оплати за проїзд у пасажирському транспорті. Проїзд залишається безплатним, а анкетування проводиться тільки з метою вдосконалення транспортної системи.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що проїзд у громадському транспорті міста Харкова залишається безплатним. Коли у Харкові не працював метрополітен, тож наземний громадський транспорт працював за схемою блекауту. Електротранспорт у місті не курсував, тож на маршрути вийшли 100 муніципальних автобусів. За проїзд у них платити не потрібно було. У міській раді розповіли, що у випадку, якщо водії вимагають кошти, необхідно негайно повідомити про це за тел.: (099) 444-28-88.

У Харківській області відновлюють автобусні маршрути - з 10 березня 2023 року у Борівській громаді відновили автобусні рейси за маршрутами Борова – Загризове та Борова – Піски-Радьківські.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися