Ігор Терехов розповів, що відбувається у Харкові

Впродовж тижня ворожі війська не обстрілювали Харків

У Харкові відновили освітлення на понад 1 тис. вулиць міста. Про це в ефірі національного телемарафону розповів міський голова Ігор Терехов, повідомляють "Коментарі. Харків".

Очільник міста зазначив, що впродовж тижня ворожі війська не обстрілювали Харків. Зараз у місті працює весь електротранспорт та продовжуються роботи з освітлення вулиць.

Також усі комунальні служби почали роботи з весняного благоустрою, у тому числі працівники висаджують дерева.

Ігор Терехов нагадав, що у місті продовжується розмінування цвинтарів. Очільник Харкова вчергове закликав харків'ян утриматися від традиційного відвідування кладовищ, адже небезпека ворожих обстрілів зберігається.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли про гуманітарну ситуацію у Харківській області. Начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов зазначив, що наразі лінія бойового зіткнення проходить через Харківську область у Куп'янському районі. Під тимчасовою окупацією ворога залишається 29 населених пунктів. При цьому жителі Харківщини повертаються у деокуповані населені пункти. За словами Олега Синєгубова, в Ізюмі до повномасштабного вторгнення РФ проживало близько 50 тисяч осіб. На час деокупації там мешкало близько 5 тисяч, наразі кількість мешканців збільшилася до 25 тисяч людей. Частину людей, які втратили свої оселі, забезпечують тимчасовим житлом.

За словами очільника області, нині у Харкові та області проживає 1,9 млн людей, а на деокупованих територіях регіону мешкає понад 170 тисяч. Олег Синєгубов також повідомив, що впродовж минулого року жителям деокупованих громад та Харкова передали понад 100 тисяч тонн гуманітарної допомоги.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися