Як передавати показання лічильника електроенергії, якщо в оселі ніхто не живе

Якщо не передавати показання щомісяця, квитанції будуть розраховані на основі середньодобового споживання

Мешканці Харківської області, які залишили своє помешкання через повномасштабне вторгнення Росії, можуть передавати одні й ті ж самі показання лічильників. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію АТ "Харківобленерго". 

Речниця АТ “Харківобленерго” Марина Шевченко розповіла, що передавати показання лічильників необхідно, “адже це дає об’єктивну картину споживання електроенергії в регіоні, а також убезпечує від неправильних нарахувань”.

Якщо власник житла забув передати показники, то вказати їх потрібно у наступному місяці - тоді буде виконаний перерахунок.

Передати показання лічильників потрібно у зазначений термін – останні два календарні дні поточного місяця і три дні наступного. Тільки після введення актуальних показань система їх прийме і перерахує.

Показання лічильників електроенергії за березень необхідно передати у період з 30 березня до 3 квітня включно. Надати інформацію про споживання електроенергії можна за допомогою смс, або онлайн-сервісів. Всі способи вказані на сайті АТ “Харківобленерго”.

В компанії наголосили, якщо не передавати показання щомісяця, квитанції будуть розраховані на основі середньодобового, а не фактичного споживання.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що спеціалісти Липецького району електричних мереж (РЕМ) АТ "Харківобленерго" продовжують відновлювати електромережу у с.Циркуни Харківського району. Без світла поки що залишаються 700 споживачів - це менше половини від усіх точок обліку в населеному пункті. У Циркунах були значні пошкодження обладнання внаслідок окупації та постійних обстрілів.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися