Що довелося ремонтувати, щоб повернути світло на Харківщину

Повністю відновлять електропостачання у селі через декілька тижнів

Спеціалісти Липецького району електричних мереж (РЕМ) АТ "Харківобленерго" продовжують відновлювати електромережу у с.Циркуни Харківського району. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію АТ “Харківобленерго”.

За словами начальника Липецького РЕМ Віктора Рубцова, без світла поки що залишаються 700 споживачів - це менше половини від усіх точок обліку в населеному пункті. Він зазначив, що в Циркунах були значні пошкодження обладнання внаслідок окупації та постійних обстрілів. Повної заміни потребували 12 трансформаторів. До того ж залишилося дуже багато замінованих територій. Перших споживачів спеціалісти заживили ще у грудні.

Енергетики вже відремонтували 11 трансформаторних підстанцій, замінили 120 опор та 30 км живлячої високовольтної лінії 110 кВ, а також 90 опор та 10 км ліній 0,4 кВ. 

Щоб відновити електропостачання споживачам, залучають додаткові бригади з інших районів. “В умовах війни прогнози робити важко, але маємо велику надію, що вже через декілька тижнів село буде повністю заживлено", - зазначив начальник Липецького РЕМ.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що Харківська область отримала 13 генераторів. Директор Департаменту цивільного захисту ХОВА Іван Сокол розповів, що генератор потужністю 460 кВт передадуть у Лозівську громаду, а на 220 кВт – у Красноград. Окрім цього Харківщині передали ще 11 невеликих генераторів. Іван Сокол подякував партнерам та зазначив, що потужні генератори встановлять на об’єктах критичної інфраструктури, а маленькі будуть використовувати для інших потреб громад.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися