У Харківській області почала діяти заборона

За порушення заборони передбачений штраф та навіть кримінальна відповідальність

З 1 квітня у Харківській області почала діяти нерестова заборона. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківського рибоохоронного патруля. 

Заборона на добування (вилов) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) Харківської області триватиме:

  • у корінних водах річок – з 1 квітня до 20 травня 2023 року;

  • у придаткових водах – з 1 квітня до 30 червня 2023 року;

  • на водосховищах – з 1 квітня до 9 червня 2023 року.

За порушення заборони передбачений штраф та навіть кримінальна відповідальність. Розмір адмінштрафу за порушення правил рибальства варіюється від 34 до 680 грн.

За ст. 249 Кримінального кодексу України порушників можуть покарати більшим штрафом – від 1700 до 3400 грн або обмеженням волі на строк до трьох років з конфіскацією рибальського приладдя та улову.

“Харківський рибоохоронний патруль закликає громадян дотримуватись правил рибальства під час нерестової заборони”, - звернулися до жителів Харківщини.

Також мешканцям Харківської області нагадали, що зараз на водних об’єктах регіону повністю заборонено: 

  • вилов всіх водних біоресурсів шляхом любительського, спортивного і промислового рибальства, 

  • навігацію малих суден, моторних суден, прогулянкових вітрильних суден, прогулянкових суден, спортивних та швидкісних суден, а також водних мотоциклів і засобів розваг на воді. 

Такі обмеження ввела відповідним рішенням Регіональна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій від 24 червня 2022 року. Заборона буде діяти до закінчення дії воєнного стану.

“Якщо ви стали свідком порушення Правил рибальства, збуту водних біоресурсів або замору риби просимо невідкладно повідомляти за номером цілодобової телефонної “Гарячої лінії” - (099) 549 23 59”, - звернулися до жителів регіону.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли про зміни комендантської години в Харківській області.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися