В одному з районів Харкова містянам виплатять понад 700 тис. грн

Виплата нараховується з дня розміщення, але не раніше дати взяття на облік ВПО

З листопада 2022 року по березень 2023 року Управління соціального захисту населення Адміністрації Основ’янського району  прийняло 468 заяв на отримання компенсаційних витрат від осіб, що розмістили внутрішньо переміщених осіб. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської міської ради. Реєстри на виплату компенсації передано до Департаменту соціальної політики на загальну суму 713, 4 тис. грн. 

Компенсацію виплачують повнолітнім громадянам України, які безоплатно розмістили у себе ВПО. Програма не поширюється на розміщення членів своєї сім’ї. Розмір виплати розраховують, виходячи з кількості днів, протягом яких житлове приміщення надавалося для розміщення ВПО. Виплата нараховується з дня розміщення, але не раніше дати взяття на облік ВПО. З 1 жовтня 2022 року по 31 березня 2023 року сума компенсації затверджена на рівні 30 гривень за людино-день.

Щоб отримати компенсацію, потрібно власникам житла не пізніше, ніж протягом наступного робочого дня після розміщення ВПО звернутися з відповідним повідомленням до ЦНАП за місцем розташування житла. Також потрібно щомісячно, не пізніше п’яти днів з дня закінчення звітного місяця, звернутися до Управління або на електронну адресу: [email protected] (з заявою на отримання компенсації).

Особи, що розмістили ВПО, зобов’язані у день припинення їх розміщення або зміни їх кількості подати за обраним вище способом заяву з інформацією про зміну переліку осіб, з зазначенням можливості надалі розміщувати ВПО.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що деякі харків'яни можуть отримати додаткову грошову допомогу.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися