У Харкові купують харчові продукти за завищеними цінами: подробиці

В інших регіонах медичні заклади купують картоплю за значно нижчими цінами, ніж у Харкові

Частина харківських лікарень укладають угоди на придбання картоплі за цінами, які майже вдвічі перевищують ціни супермаркетів. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на результати моніторингу, проведеного Харківським антикорупційним центром. 

У ХАЦ проаналізували договори на постачання картоплі, які укладають медичні заклади на території Харкова, і дійшли висновку, що ціни завищені.

Так, комунальне некомерційне підприємство “Міська клінічна лікарня №30” уклала угоду з ФОП Назаренко Наталія Володимирівна щодо придбання картоплі за ціною 14,89 грн за кілограм. У цього ж постачальника купує картоплю обласна дитяча клінічна лікарня. За аналогічною ціною замовили картоплю й у міській клінічній лікарні № 31.

Така ж вартість вказана в угоді державної установи “Інститут патології хребта та суглобів імені професора Сітенка”.

Для порівняння ціна картоплі у супермаркетах “Сільпо” та “АТБ” коштує на рівні 7,5 грн за кілограм.

Але не всі медичні заклади, які працюють у Харкові, все ж таки встановили однакову ціну.

Обласний клінічний спеціалізований диспансер радіаційного захисту населення уклав угоду на придбання картоплі за ціною 10,42 грн за кілограм. У Харківській області ситуація з цінами на картоплю трохи краща. Так, Зачепилівська центральна лікарня купує картоплю по 12 грн за кілограм. У договорі Обласного туберкульозного санаторію “Занки” вартість картоплі складає 11 грн за кілограм. 

У Красноградській центральній лікарні знайшли постачальника по 9,5 грн за кілограм. По 9 грн за кілограм коштуватиме картопля для Лозівського територіального медичного об’єднання. 

Для порівняння, у Рівному місцевий пологовий будинок уклав угоду на придбання картоплі по 6,1 грн за кілограм. Дешевше десяти гривень постачають продукт і для Криворізької міської лікарні №7.

Тож питання закупівлі продуктів лікарнями у Харкові залишається актуальним.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Харківську область передали продуктові набори.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися