Що сталося з унікальним деревом у Харкові

Олива - однолітка Харкова потроху відроджується

У Харківському Екопарку вважали загиблим 369-річне дерево, однак навесні воно дало нові пагони. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Екопарку.

“Наша гордість – олива, ровесниця Харкова, потрапила до епіцентру удару. Стискалося серце, дивлячись на дерево, яке постраждало від варварської агресії. Тоді, майже рік тому, ми думали, що втратили нашу улюбленицю назавжди. Але диво трапляється там, де в нього вірять. Хлопці з команди озеленювачів при нещодавньому прибиранні та розчищенні Екопарку виявили ознаки життя у нашої оливи”, - повідомили у пресслужбі Екопарку. 

Стало відомо, що коренева система витримала ворожий удар. Тож однолітка Харкова потроху відроджується. Планують прибрати всю верхню частину дерева, щоб пагони проростали.

“І це чудовий знак, тому що у багатьох культурах світу саме олива є символом миру!”, - наголосили в Екопарку.

Наприкінці вересня 2022 року повідомлялося, що олива загинула внаслідок ворожого обстрілу Харкова. 

Оливу висадили у 2021 році. Дерево саме такого віку шукали у багатьох західних розсадниках, і воно прижилося у парку. Зазначається, що оливу не можна назвати старою, оскільки такі дерева можуть жити до двох тисяч років.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у зв’язку з початком проведення весняних польових робіт у Держпродспоживслужбі нагадали про необхідність дотримання вимог щодо застосування пестицидів та агрохімікатів. Особливо варто звернути увагу на забезпечення безпеки при використанні пестицидів та агрохімікатів на полях. Про головні умови використання пестицидів та агрохімікатів на полях можна дізнатися за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися