У Харкові від обстрілу загинуло 368-річне дерево

Олива була ровесником міста Харків.

Рік тому оливу, якій 368 років, як і місту Харкову, висадили у Харківському Екопарку. Дерево прижилося, але ворожі обстріли рашистів його знищили. Про це повідомляється на сторінці Екопарку у Фейсбуці, інформують "Коментарі. Харків".

"Загинула наша олива, яку ми рік тому висадили в Екопарку. Безжальний ворожий удар обірвав життя дерева, якому 368 років", – йдеться у повідомленні.

Дерево шукали у багатьох західних розсадниках, олива прижилася у парку. Зазначається, що дерево не можна назвати старим, оскільки оливкові дерева можуть жити до двох тисяч років.

"У багатьох культурах оливкове дерево є символом миру та благоденства. Ми обов'язково вистоємо та переможемо. Відродимо все, що зруйновано та варварськи знищено ворогом. Висадимо ліси, розіб'ємо сади. А в Екопарку обов'язково з'явиться дерево – ровесник нашого Харкова. Ми вже його замовили, і наші партнери розпочали активний пошук", – повідомляють в Екопарку.

picture

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Комунальне підприємство "Центр поводження з тваринами" збирає металеві банки для виготовлення окопних свічок, щоб передати їх воїнам Збройних Сил України. До збору матеріалів можуть долучитись і місцеві жителі.

Так, співробітники КП разом із благодійною організацією @turbota_e створять окопні свічки для бійців, які допоможуть їм зігрітися, розігріти їжу чи теплі напої.

У підприємстві зазначають, що віддають усі банки з корму для тварин, які перебувають у притулку, але цього замало. Тому благодійники закликають кожного харків'янина долучитись до збору матеріалів для виготовлення таких свічок.

Для окопних свічок потрібні металеві банки, які мають бути чистими, не деформованими. Розмір: - 7 см у діаметрі чи більше; - 4 см заввишки або більше.

Залишити банки для свічок можна у притулку за адресою: Харків, проспект Гагаріна, 358.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися