Скільки в Харкові коштують продукти для випічки традиційних пасок

Складові для приготування традиційної паски можна купити у супермаркетах та на ринках Харкова

У неділю,16 квітня православні християни відзначатимуть Великдень. Традиційною на свято є паска. У Харківській міській раді розповіли, скільки коштують основні складові для випічки традиційних пасок, повідомляють "Коментарі. Харків".

Придбати борошно, цукор, дріжджі, ванілін та інші інгредієнти можна у супермаркетах та на ринках міста. Там представлений широкий асортимент продуктів бакалійної групи.

Вартість пшеничного борошна вищого ґатунку в закладах торгівлі варіюється від 15 до 25 грн/кг, на цукор - від 33 до 38 грн/кг. Ціни на дріжджі сухі у середньому становлять 35 грн/100 г, свіжі дріжджі - 12 грн/100 г, ванілін - 7 грн/2 г. 

Купити родзинки на ринках можна у середньому від 130 до 180 грн за 1 кг. Ціни  залежать від їхнього виду, розміру та країни походження.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Харкові та області на Великдень будуть діяти певні обмеження. У поліції Харківської області нагадали, що 16 квітня 2023 року православні Східного обряду будуть відзначати один з найважливіших християнських свят – Великдень. За попередніми даними, у Харківській області релігійні заходи будуть відбуватись у приміщеннях 315 православних храмів. Начальник ГУНП в Харківській області Володимир Тимошко наголосив, що богослужіння будуть проводитися з урахуванням комендантської години, тривалість якої не зміниться – з 23-00 до 5-00.

Очільник поліцейського главку підкреслив, що на територіях, які перебували під окупацією і знаходилися в зоні бойових дій дуже велика мінна небезпека. Також у поліції розповіли, що поліцейські наряди залучатимуться до охорони громадського порядку.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися