Як безпілотники допомагають цивільним на Харківщині

Відновлені повітряна лінія та підстанція дозволять найближчим часом заживити села Гракове та Степове Чкаловської громади

У Чугуївському районі енергетики відремонтували високовольтну лінію та підстанцію 35 кВ, які були пошкоджені внаслідок бойових дій. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської ОВА. 

Спеціалістам “Харківобленерго” допомагали військовослужбовці з безпілотниками та сапери. Завдяки дрону ЗСУ вдалося обстежити електромережу та виявити пошкоджені ділянки. Інженери за допомогою машини для розмінування дистанційно знешкодили вибухонебезпечні предмети під лінією електропередачі. 

Після розмінування енергетики упорядкували 4 кілометри мережі — замінили розбиті опори та провід. Відновлені повітряна лінія та підстанція дозволять найближчим часом заживити села Гракове та Степове Чкаловської громади.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що спеціалісти “Харківобленерго” відновили електропостачання у селах Андріївка, Дружелюбівка, Маліївка, Ольгівка та Червоний Став Борівської громади. На пошкоджених ділянках повітряних ліній сапери провели розмінування, а енергетики зі свого боку замінили провід, ізолятори, опори та побиті уламками вибухів трансформатори. У селах електроенергію повернули не лише в житлові будинки, а й забезпечили електроживленням об'єкти водо- та газопостачання, будівлі шкіл і дитячих садків.

В обленерго розповіли, що спеціалістам доводилося працювати під канонаду постійних артилерійських та мінометних обстрілів, адже відстань від місця робіт до лінії фронту становить приблизно п'ять кілометрів. Наразі майже вся Борівська громада вже заживлена. З 38 населених пунктів залишаються знеструмленими лише чотири, що перебувають безпосередньо в зоні бойових дій.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися