Ігор Терехов про відновлення будинків після обстрілів та міський бюджет

У результаті ворожих обстрілів у Харкові було пошкоджено понад 6 тис. будівель

Голова Харківської міської ради Ігор Терехов розповів, що місто Харків поступово нарощує темпи відновлення. Відбудову проводять завдяки державним субвенціям та підтримці міжнародних фінансових інституцій. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської міської ради. 

Очільник міста зазначив, що у результаті ворожих обстрілів у Харкові було пошкоджено понад 6 тис. будівель.

За словами мера Харкова, у 2022 році було відновлено близько 200 будинків. Зараз тривають роботи у 50 житлових об'єктах, і темпи відновлення поступово зростають. Для відбудови залучили усі можливості міського бюджету. Також надходять субвенції з  Офісу Президента, допомагають також міжнародні фінансові установи.

Також мер розповів, що, порівняно з періодом до повномасштабного вторгнення, наповнення міського бюджету становить близько 78%. Водночас місто продовжує всебічно підтримувати бізнес, щоб він розвивався.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, у Харкові чимало проблем, які потребують негайного розв'язання. Одна з них - відновлення пошкоджених та зруйнованих будинків. У місті виконують ремонтні роботи в будинках після ворожих обстрілів, а разом з тим проєктують нові житлові мікрорайони. Експерти розповіли порталу “Коментарі. Харків”, чи потрібно в Харкові проєктувати та будувати нові мікрорайони, чи варто відновлювати пошкоджене житло. 

Політолог Максим Гончаренко зазначив, що у Харкові багато зруйнованого житла і цю проблему потрібно терміново вирішувати.За його словами багато людей хоче повернутися у місто, однак не мають житла.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися