У Харківській області відремонтували школу з порушеннями: що відомо

Ремонтні роботи компанія виконала частково, хоча кошти отримала у повному обсязі

Правоохоронці у Харківській області вважають, що аварійно-відновлювальні роботи у Люботинському навчально-виховному комплексі “Загальноосвітній навчальний заклад I-III ступенів - дошкільний навчальний заклад” №2 були проведені неякісно. При цьому кошти за ремонт були перераховані у повному обсязі. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківського антикорупційного центру. 

У липні 2022 року Департамент капітального будівництва підписав дві угоди з ТОВ “Харківбудсервіс” щодо  відновлення пошкодженої інфраструктури на території Люботинської громади. Угоди передбачали проведення капітального ремонту: 

  • конструкцій дахів та покрівель та віконних прорізів будівель їдальні, спортзалу та прибудови школи вартістю 850 тис. грн,

  • конструкцій дахів та покрівель, фасаду та віконних прорізів будівлі школи вартістю 902 тис. грн.

Оплата була проведена повністю. У ХАЦ зазначили, що в системі “Прозорро” ці угоди завантажили значно пізніше – у січні 2023 року.

У судовій ухвалі зазначається, що із залученням директора закладу правоохоронці провели огляд робіт. Виявилось, що ремонтні роботи проведені неякісно та у неповному обсязі. Серед порушень виявили: 

  • частина фасаду не відновлена, а зафарбована; 

  • частково не зроблені відкоси, 

  • не у повному обсязі замінено відливи із зовнішньої сторони будівлі,

  • не у повному обсязі проведено ремонт покрівлі. Такі ж самі недоліки встановлені та в інших приміщеннях (майстерня, їдальня), (спортзал), (роздягальня спортзалу).

У ХАЦ повідомили, що це вже не перший раз, коли вказана фірма фігурує у подібних провадженнях. Але справи до вироків поки не доходили.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, чому замість масштабного відновлення будинків у Харкові проєктують нові мікрорайони. 




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися