Де на Харківщині виявили проблеми з якістю питної води

Перевірки якості води в Харківській області триватимуть й надалі

У Харківській області тривають перевірки дотримання вимог санітарного законодавства на об’єктах централізованого, децентралізованого водопостачання та водовідведення. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Головного управління Держпродспоживслужби у Харківській області. 

У Богодухівському районі перевірили КП “Житлово-комунальне господарство  Золочівської селищної ради”. Під час перевірки виявлені наступні порушення:

  • не забезпечено виробництво питної води відповідно до встановлених норм;

  • відсутні висновки державної санітарно-епідеміологічної експертизи на матеріали, обладнання, устаткування що використовуються у сфері питного водопостачання та водовідведення;

  • не повною мірою забезпечується організація водоохоронного режиму в зонах санітарної охорони водних об’єктів першого поясу;

  • не надається інформація про результати виробничого контролю безпечності та якості питної води, забруднення джерел питного водопостачання до відповідного органу.

Т.в.о. директора КП "Житлово-комунальне господарство Золочівської селищної ради" надали припис про усунення порушень санітарного законодавства з граничними термінами виконання.

Перевірки якості води в Харківській області триватимуть й надалі. Мета контролю – запобігти негативному розвитку епідситуації та забезпечити санітарне та епідемічне благополуччя населення в умовах воєнного стану.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що жителям Харкова порадили завжди мати необхідний запас питної та технічної води через раптові атаки Росії та ймовірне знеструмлення об'єктів критичної інфраструктури.




Джерело: https://kh-consumer.gov.ua
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися