Як у Харківській області економлять на паливі

У результаті аукціону вартість палива знизилась до 39,5 грн/літр

Мереф'янська міська рада уклала угоду з ТОВ “Мітрейд” щодо придбання дизельного палива з економією понад 500 тис. грн. Знизити вартість товару вдалося під час проведення аукціону. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на результати моніторингу сайту “Прозорро”, проведеного Харківським антикорупційним центром. 

Міська рада планувала придбати 65 500 літрів дизельного палива з доставкою. Очікувана вартість закупівлі складала 3,275 млн грн або 50 грн за літр.

На торги прийшли п’ять учасників. У результаті аукціону вартість палива знизилась до 2,587 млн грн. Тобто економія склала понад 680 тис. грн. Вартість одного літра дизпалива стала 39,5 грн.

Для порівняння комунальне підприємство “Тролейбусне депо №2” продовжує ігнорувати відкриті торги щодо закупівлі палива по талонах. 3 квітня підприємство уклало угоду на придбання 360 000 літрів палива у ТОВ “Золотий стандарт К”. Загальна вартість закупівлі склала 20 млн грн, а ціна літра – 47 грн.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що правоохоронці у Харківській області вважають, що аварійно-відновлювальні роботи у Люботинському навчально-виховному комплексі “Загальноосвітній навчальний заклад I-III ступенів - дошкільний навчальний заклад” №2 були проведені неякісно. При цьому кошти за ремонт були перераховані у повному обсязі. У липні 2022 року Департамент капітального будівництва підписав дві угоди з ТОВ “Харківбудсервіс” щодо  відновлення пошкодженої інфраструктури на території Люботинської громади.

Із залученням директора закладу правоохоронці провели огляд робіт. Виявилось, що ремонтні роботи проведені неякісно та у неповному обсязі.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися