Що відбувається у будинках на Північній Салтівці

Газопостачання будинку припинили в перший тиждень активних бойових дій

Фахівці АТ “Харківміськгаз” відновили надання послуги постачання газу 100 сім'ям на Північній Салтівці. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської міської ради.

У компанії повідомили, що один із будинків, куди повернули газопостачання, пережив дев'ять "прильотів" ворожих снарядів. Внаслідок обстрілів та пожеж були пошкоджені квартири, під'їзди та комунікації. Для запобігання нещасним випадкам фахівці припинили газопостачання будинку в перший тиждень активних бойових дій. 

У компанії розповіли, що понад рік будинок просто стояв, адже мешканці поїхали, комунікації не працювали. “Зараз по всьому мікрорайону поступово повертаються люди, і наші фахівці за зверненнями клієнтів індивідуально в кожному будинку перевіряють газове обладнання та відновлюють газопостачання”, – повідомили у “Харківміськгазі”.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що місто Харків поступово нарощує темпи відновлення. Голова Харківської міської ради Ігор Терехов повідомив, що відбудову проводять завдяки державним субвенціям та підтримці міжнародних фінансових інституцій. Очільник міста зазначив, що у результаті ворожих обстрілів у Харкові було пошкоджено понад 6 тис. будівель. За словами мера Харкова, у 2022 році було відновлено близько 200 будинків. Зараз тривають роботи у 50 житлових об'єктах, і темпи відновлення поступово зростають. Для відбудови залучили усі можливості міського бюджету. Також надходять субвенції з  Офісу Президента, допомагають також міжнародні фінансові установи. А наповнення міського бюджету становить близько 78%.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися