Платформа для переселенців: як отримати допомогу

Наразі доступні 5 розділів: взуття та одяг, все для дому, послуги, їжа й електроніка

Для українців, які покинули свої домівки та потребують допомоги, створили сайт Sharity.place. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України. Його розробили українці, яким довелося виїхати з небезпечних територій.

На сайті можна подати оголошення про те, чим людина хоче поділитися, або ж попросити про допомогу. У внутрішньому чаті користувачі також можуть домовитися про зустріч.

Наразі доступні 5 розділів: взуття та одяг, все для дому, послуги, їжа й електроніка. Щоб запропонувати допомогу чи отримати її, необхідно зареєструватися на платформі.

Сайт запустили нещодавно. Поки що він працює лише в Україні та Грузії й лише набирає свою аудиторію та кількість оголошень. Невдовзі розробники планують поширити його в інших країнах.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у гуртожитку, розташованому в Основ'янському районі, тимчасово проживають 188 внутрішньо переміщених осіб з Харкова та Харківської області, серед яких 17 дітей. Для ВПО обладнали приміщення для приготування їжі, прання білизни та відпочинку, а також дитячу кімнату для занять та ігор. Щодня вимушені переселенці отримують гаряче харчування, а за потреби - одяг та іншу гуманітарну допомогу. Адміністрація району та волонтери постійно опікуються мешканцями гуртожитку та допомагають розв'язувати нагальні питання, зокрема, медичного обслуговування, соціальної допомоги, пенсійного забезпечення.

У Харкові понад 100 тис. мешканців - це вимушені переселенці.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися