Чому на Харківщині збільшується кількість переселенців

До Харківського регіону евакуюються люди з тимчасово окупованих територій інших областей

За останній місяць у Харківській області зареєстрували 8 тис. переселенців. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської ОВА. 

Заступниця начальника Харківської ОВА Віта Ковальська розповіла, що  всім внутрішньо переміщеним особам, які потребують поселення, надаються комфортні умови для проживання.

Наразі більшість людей вдається розселяти в гуртожитки закладів освіти. Переселенцям також допомагають отримати статус ВПО, оформити соціальні виплати, а також видають гуманітарну допомогу.

Загалом у Харківській області в управліннях соціального захисту населення на обліку перебуває 477,9 тисячі переселенців – це майже 392 тисячі сімей. Зокрема, після 24 лютого 2022 року по довідки ВПО звернулося 406,3 тисячі людей.

Віта Ковальська розповіла, що на початку березня в області перебувало приблизно 470 тисяч переселенців. На сьогодні їх вже майже 478 тисяч. “На жаль, ворожі обстріли у прикордонних громадах Харківщини не вщухають, тому все більше громадян вимушені покидати свої домівки і переселятися в більш безпечні райони. Також допомагаємо людям дістатися інших регіонів, якщо вони планують їхати далі", – сказала Віта Ковальська.

Також до Харківського регіону евакуюються люди з тимчасово окупованих територій інших областей.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що для українців, які покинули свої домівки та потребують допомоги, створили сайт Sharity.place. На сайті можна подати оголошення про те, чим людина хоче поділитися, або ж попросити про допомогу. Наразі доступні 5 розділів: взуття та одяг, все для дому, послуги, їжа й електроніка.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися