Понад 5 тис. продуктових наборів та 20 тис. літрів олії отримали громади на Харківщині

Гуманітарну допомогу передали цивільному населенню, навчальним закладам та спеціалізованим медичним установам

У Харківській області триває системне постачання гуманітарної допомоги до громад регіону. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської ОВА.

Минулого тижня Обласний гуманітарний штаб відправив до громад області понад 5200 продовольчих наборів, а також понад 21500 літрів соняшникової олії.

Гуманітарні вантажі направили до Зачепилівської, Солоницівської, Наталинської, Старовірівської, Красноградської, Кегичівської, Сахновщинської, Золочівської, Чугуївської, Ізюмської, Балаклійської, Петропавлівської, Донецької, Савинської та Лозівської громад регіону.

Окрім цивільного населення допомогу від ХОВА отримали навчальні заклади та спеціалізовані медичні установи.

Зокрема, на потреби Харківської державної академії дизайну та мистецтв передали генератор. Між психоневрологічними інтернатами та пансіонатами розподілили 865 ковдр, а до геріатричного пансіонату ветеранів праці передали ще 58 матраців.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що топ керівників Харкова та області перевіряють на ймовірність розкрадання гуманітарної допомоги. Народна депутатка України Вікторія Кінзбурська розповіла, які саме перевірки проводять в регіоні. Також народна обраниця поділилася своїм баченням проблеми розприділення гуманітарної допомоги.

Вікторія Кінзбурська пояснила, що приватним юридичним особам на території Харківщини відповідними нормативно-правовими актами дозволено не вести облік благодійної допомоги. При цьому для органів місцевого самоврядування та органів державної влади такий обов’язок ніхто не скасовував.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися