На Харківщину передадуть автомобілі: хто отримає техніку

Загалом ЮНІСЕФ передав Україні 70 автомобілів

На цьому тижні у Харківську область надійдуть 14 Dacia Lodgy від ЮНІСЕФ, автомобілі передадуть у найбільш постраждалі від окупації громади. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської ОВА. Першочергово авто призначені для надання допомоги дітям до трьох років.

За словами директора Департаменту охорони здоров’я ХОВА Максима Хаустова, питання забезпечення повноцінної медичної допомоги жителям деокупованих територій – пріоритетне завдання влади.

Чиновник розповів, що ці автомобілі допоможуть медикам “первинки” бути більш мобільним та відвідувати сім’ї з дітьми у віддалених населених пунктах.

По одному авто передадуть Борівській, Балаклійській, Печенізькій, Вовчанській, Чкаловській та Оскільській громадам. По два автомобілі надійдуть в Ізюмську, Старосалтівську, Дергачівську громади та Липецький ЦПМСД Харківської громади.

В МОЗ України розповіли, що загалом ЮНІСЕФ передав Україні 70 таких автомобілів, вони були придбані на пожертви громадян Королівства Нідерланди.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у межах "Плану відновлення і розвитку Дергачівської міської територіальної громади" створено GIS-мапу громади, на якій позначено знищене та пошкоджене майно закладів і підприємств усіх форм власності. Ознайомитись із мапою можна за посиланням. До наповнення мапи може долучитися кожен власник об'єкта комерційної діяльності на території Дергачівської громади. “Якщо ваше підприємство пошкоджене або знищене - надсилайте підтверджуючі матеріали на електронну адресу: [email protected]”, - звернулися до мешканців громади у міській раді.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися