Скільки в Харкові коштує актуальний весняний товар

У Харкові ще не продають розсаду овочевих культур

У Департаменті адміністративних послуг та споживчого ринку перевірили ціни на товари для саду та городу в Харкові. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської міської ради.

Зокрема, сьогодні на ринках Харкова та у спеціалізованих магазинах харків'яни можуть купити насіння, саджанці дерев та квітів й інші необхідні товари (грунти, добрива, горщики тощо). Розсада овочевих культур (томати, капуста, огірки) з'явиться у продажу пізніше. 

На ринках ціни на саджанці плодових дерев у середньому становлять 200 грн/шт., хвойних рослин (туя, ялівець) - від 180 грн/шт., на розсаду полуниці - від 8 до 15 грн/шт., на розсаду квітів (петунії, лілійники, гвоздики) - 30-50 грн/шт. Саджанці троянд коштують від 50 грн/шт., гортензій - від 150 грн/шт., гібіскусів - від 80 грн/шт., цибулини лілій - від 60 грн/шт.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що цьогоріч погодні умови дозволили розпочати посівну в Харківській області майже на 2 тижні раніше, ніж у попередніх сезонах. Весняно-польові роботи розпочалися в Лозівському, Красноградському, частинах Куп’янського, Харківського і Чугуївського районів області. Заступник начальника Харківської ОВА Євген Іванов розповів, що першими розпочали польові роботи аграрії Лозівщини. Там вже засіяли 22% від прогнозованих площ, а саме 2,8 тис. га.

Загалом аграрії області встигли засіяти 13,7 тис. га, з них за минулий тиждень – 9,4 тис. га. Цього року засівають ярий ячмінь, горох, яру пшеницю та овес. Головна загроза при роботі на полях – мінна небезпека.-




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися