У Харківській області тривають рейди: що відбувається

Спеціалісти проводять інформаційно-роз’яснювальну роботу з мешканцями Харківської області

У Харківській області зростає загроза пожеж в екосистемах, лісових масивах та сільськогосподарських угіддях. До того ж залишається високою мінна небезпека через велику кількість ВНП, які залишили окупанти. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Головного управління ДСНС України у Харківській області.

Рятувальники Головного управління ДСНС у Харківській області та їхні колеги з підпорядкованих підрозділів майже щодня проводять профілактичні рейди у населених пунктах, у тому числі й на деокупованій території, щоб: 

  • вчергове нагадати жителям області про небезпеку та необхідність суворого дотримання правил пожежної безпеки,

  • запобігти пожежам в екосистемах та нещасним випадкам від них, а також випадкам підриву людей на вибухонебезпечних предметах.

Днями спеціалісти провели інформаційно-роз’яснювальну роботу з мешканцями Новопарафіївського старостинського округу Кегичівської громади. Того ж дня рятувальники Чугуївського районного управління здійснили профілактичний рейд у деокупованому селищі Старий Салтів. Також фахівці Ізюмського райуправління спільно з поліцейськими побували у Донецькій, Савинській та Балаклійській громадах, які також побували в зоні окупації та були звільнені силами оборони України.

Рятувальники спілкувались з людьми та роз’яснювали їм правила пожежної безпеки, нагадували про заборону спалювання сухої трави та сміття, показували до яких наслідків призводить нехтування заходами пожежної безпеки, у тому числі в екосистемах.

Окремо рейдовики звертали увагу на високу мінну небезпеку, особливо на територіях, де свого часу були окупанти.Також наполегливо радили в період Великодня та після нього не ходити на цвинтарі, котрі розташовані в місцях, де велися активні бойові дії, та на деокупованих територіях. Всім співрозмовникам вручались профілактичні листівки застережливого характеру.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що на полі в Харківській області сталася трагедія.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися