Жителів Харкова інформуватимуть про небезпеку по-новому

У Харкові планують використовувати додаткові можливості оперативного оповіщення

У Департаменті по взаємодії з правоохоронними органами та цивільного захисту міської ради обговорили з представниками харківських ЗМІ можливості інформування громадян про надзвичайні ситуації.  Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської міської ради.

Під час зустрічі обговорили додаткові можливості оперативного оповіщення. Зокрема, це стосувалося використання електронними медіа рядка, що біжить, графічних елементів та звукових повідомлень. ЗМІ мають проаналізувати наявні технічні можливості своїх ресурсів для впровадження оперативного оповіщення. 

Журналісти висловили пропозиції щодо налагодження оперативного каналу передачі офіційної інформації про надзвичайні події.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Харківській області зростає загроза пожеж в екосистемах, лісових масивах та сільськогосподарських угіддях. До того ж залишається високою мінна небезпека через велику кількість ВНП, які залишили окупанти. Рятувальники Головного управління ДСНС у Харківській області та їхні колеги з підпорядкованих підрозділів майже щодня проводять профілактичні рейди у населених пунктах, у тому числі й на деокупованій території. 

Рятувальники спілкувались з людьми та роз’яснювали їм правила пожежної безпеки, нагадували про заборону спалювання сухої трави та сміття, показували до яких наслідків призводить нехтування заходами пожежної безпеки, у тому числі в екосистемах. Окремо рейдовики звертали увагу на високу мінну небезпеку, особливо на територіях, де свого часу були окупанти.Також наполегливо радили в період Великодня та після нього не ходити на цвинтарі, котрі розташовані в місцях, де велися активні бойові дії, та на деокупованих територіях.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися