Що відбуватиметься з тарифами на воду в Харкові в 2023 році

У Харкові діють тарифи, введені з 1 січня 2022 року

У КП “Харківводоканал” зазначили, що останнім часом отримують багато звернень від харків'ян щодо можливого підвищення тарифів на послуги централізованого водопостачання та водовідведення. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію пресслужби підприємства.

У КП повідомили, що для споживачів діють тарифи, введені з 1 січня 2022 року згідно з постановою НКРЕКП від 22.12.2021 №2894. Послуги “Харківводоканал” становлять: 

  • централізоване водопостачання 16,032 грн/куб.м з ПДВ,

  • централізоване водовідведення - 8,484 грн/куб.м з ПДВ.

У “Харківводоканалі” повідомили, що ці тарифи залишаються найнижчими в Україні. При цьому фактичні витрати підприємства перевищують чинні тарифи. Однак з огляду на складний фінансовий стан багатьох мешканців міста, пов'язаний з триваючою військовою агресією, про підвищення тарифів поки не йдеться. Залучені всі доступні ресурси та механізми, щоб не допустити підвищення цін на комунальні послуги.

“Водночас просимо харків'ян із порозумінням ставитись до роботи працівників підприємства та за можливості оплачувати комунальні платежі. Це є гарантією стабільної роботи та надання високоякісних послуг водопостачання та водовідведення”, - звернулися на підприємстві до споживачів.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що швейцарська організація Helvetas Swiss Intercooperation передала Харкову 72 зарядні станції Jackery. Завдяки цьому у випадку перебоїв з електропостачанням чи блекауту містяни зможуть зарядити свої гаджети. Зарядні станції встановлять у пунктах обігріву. 




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися