На яких пляжах у Харківській області дозволять відпочивати

Власники пляжів мають підготуватися до купального сезону, якщо його дозволять в області

У Держпродспоживслужбі в Харківській області нагадали, якими мають бути місця відпочинку біля води. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію головного управління служби.

У разі дозволу на відкриття купального сезону в Харківській області керівники відповідних об'єктів повинні провести відповідну підготовчу роботу з метою забезпечення санітарно-епідеміологічного благополуччя населення:

  • очистити території пляжу та берега водойми від сміття, сухостою та очерету;

  • пофарбувати та відремонтувати малі архітектурні форми;

  • встановити достатню кількість контейнерів для зберігання побутових відходів (1 контейнер місткістю 1,1 кв. м на 2500 кв.м площі пляжу);

  • встановити достатню кількість урн (відстань між ними повинна не перевищувати 25 м) та систематичне їх очищення;

  • облаштувати громадські вбиральні з розрахунку 1 місце на 75 відвідувачів та організувати їх очищення;

  • організувати питний режим відповідно до вимог санітарного законодавства;

  • підсипати чистий пісок та механічно рихлити його поверхневий шар з видаленням відходів;

  • організувати водолазне обстеження дна водоймища;

  • облаштувати медичний пункт та рятувальної станції;

  • провести дератизаційні роботи.

Для утримання території пляжу в належному санітарному стані необхідно забезпечити щоденне (до 8 години ранку) прибирання берега, роздягалень, зеленої зони, миття тари й дезінфекцію вбиралень, а також видалення зібраних відходів. У роботі необхідно застосовувати дезінфекційні засоби, дозволені до використання Міністерством охорони здоров’я України, передбачити достатній сезонний запас миючих засобів та дезінфектантів, а також дотримання умов їх зберігання.

Перед початком та в період функціонування пляжу суб’єктам господарювання необхідно забезпечити лабораторний контроль безпечності та якості питної води, води відкритих водоймищ чи морської води, ґрунту (піску) в об’ємі визначеному чинним законодавством.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Харкові та області перевірили якість харчових продуктів




Джерело: https://kh-consumer.gov.ua
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися