Які продукти найбільше подорожчали у Харкові та області у березні

У березні найбільше додали в ціні овочі

Загальний індекс споживчих цін у Харківській області у березні порівняно з лютим зріс на 2%. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Головного управління статистики у Харківській області.

Також на 2% подорожчали харчові продукти та безалкогольні напої. Найбільше додали в ціні наступні продукти: 

  • овочі - 9,8%

  • молоко - 3,6%

  • яйця - 2,9%.

У березні подешевшав сир та м'який сир - на 0,6%.

Серед іншого, значно додали у ціні одяг та взуття - на 20,2%. Зменшився загальний показник індексу цін на алкогольні напої та тютюнові вироби. При цьому, алкогольні напої подорожчали на 0,3%, а тютюнові вироби подешевшали на 1,9%.

Фактично не змінилися ціни на предмети домашнього вжитку, побутову техніку та поточне утримання житла.

На 9 % зросли ціни на фармацевтичну продукцію, медичні товари та обладнання.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Харкові та області перевірили ціни на лікарські засоби, які беруть участь в урядовій програмі “Доступні ліки”. 

За березень 2023 року опрацювали інформацію від 360 аптечних закладів, проаналізували понад 50,3 тис. цін на лікарські засоби щодо дотримання вимог законодавства у сфері ціноутворення. Порушень державної дисципліни цін не встановлено. В управлінні нагадали суб’єктам господарювання, які здійснюють діяльність на фармацевтичному ринку, що за недотримання процедури формування, встановлення та застосування роздрібних цін на лікарські засоби, вартість яких підлягає реімбурсації, передбачені адміністративно-господарські санкції.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися