Ціни на ліки в Харкові та області в березні: результати перевірки

За березень проаналізували понад 50,3 тис. цін на лікарські засоби

У Харківській області продовжують контролювати ціни на лікарські засоби, які беруть участь в урядовій програмі “Доступні ліки”. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Головного управління Держпродспоживслужби в Харківській області. Управління аналізує: 

- розміри граничних оптово-відпускних, закупівельних та фактичних роздрібних цін,

- розміри застосованих оптово-відпускних та торговельних (роздрібних) надбавок на лікарські засоби, які увійшли до програми реімбурсації. 

За березень 2023 року опрацювали інформацію від 360 аптечних закладів, проаналізували понад 50,3 тис. цін на лікарські засоби щодо дотримання вимог законодавства у сфері ціноутворення. Порушень державної дисципліни цін не встановлено.

В управлінні нагадали суб’єктам господарювання, які здійснюють діяльність на фармацевтичному ринку, що за недотримання процедури формування, встановлення та застосування роздрібних цін на лікарські засоби, вартість яких підлягає реімбурсації, передбачені адміністративно-господарські санкції. 

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, як мешканцям Харкова отримати ліки за електронним рецептом. Щоб отримати рецепт на рецептурний препарат, необхідно обовʼязково записатися на прийом та прийти до лікаря. Пацієнти зараз можуть обрати, за яким рецептом їм зручніше купувати ліки, - електронним чи паперовим. Під час огляду лікар за потреби зареєструє особу в електронній системі охорони здоровʼя (ЕСОЗ) та сформує е-рецепт. У рецепті лікар вказує діючу речовину, дозування, тривалість курсу та інструкції з прийому ліків. Після цього людина отримає номер електронного рецепта та унікальний код його погашення.




Джерело: https://kh-consumer.gov.ua/
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися