Жителів Харківської області запрошують до участі в експериментальному проєкті: що відомо

Скористатися правом на отримання соціальних послуг можуть деякі категорії громадян

У Балаклійській міській раді повідомили про реалізацію експериментального проєкту відповідно до постанови Кабміну. Про це пишуть"Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію пресслужби міськради.

Уряд ухвалив постанову № 248 “Деякі питання реалізації експериментального проєкту з надання в закладах охорони здоров’я, які належать до сфери управління Міністерства соціальної політики, окремих соціальних послуг деяким категоріям осіб, які перебувають у складних життєвих обставинах”. 

Відповідно до постанови передбачено безплатне надання на базі Спеціалізованого Трускавецького санаторію “Батьківщина” та Спеціалізованого Миргородського санаторію “Слава” наступних соціальних послуг: 

  • стаціонарного догляду;

  • притулку;

  • підтриманого проживання;

  • соціальної адаптації.

Реалізація проєкту фінансує держава. Скористатися правом на отримання соціальних послуг можуть особи похилого віку та особи з інвалідністю з числа внутрішньо переміщених осіб.

“Для отримання вищезазначених послуг необхідно звернутись до Управління соціального захисту населення з заявою про надання соціальних послуг за адресою: м. Балаклія, пл. Ростовцева 4, каб. 21, телефон (05749)20932”, - зазначили у міськраді.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Харкові продовжують надавати допомогу соціально вразливим категоріям населення. В Індустріальному районі територіальний центр надання соціальних послуг продовжує забезпечувати самотніх непрацездатних громадян харчовими продуктами, медикаментами, засобами першої необхідності, допомагати їм по господарству. За три місяці поточного року працівники терцентру надали близько 8,8 тис. послуг для 402 самотніх пенсіонерів та осіб з інвалідністю.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися