Ігор Терехов розповів про можливу евакуацію

Харків готовий приймати людей, евакуйованих з небезпечних районів Харківської області

За потреби Харків прийматиме евакуйованих мешканців з деокупованих територій чи з населених пунктів, де ведуться активні бойові дії в регіоні. Про це розповів Харківський міський голова Ігор Терехов в етері нацмарафону, повідомляють "Коментарі. Харків".

Ігор Терехов зазначив, що влада і місто готові до цього. Він зауважив, що і зараз місто приймає людей, які переїжджають з деокупованих територій, людей, які переїжджають у місто, коли є певні труднощі, виклики, небезпека.

“Ми розміщуємо цих людей, це наші українці. Вони теж наші харків’яни. І ми про них піклуємося так сама, як і про наших містян”, – заявив Терехов.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що Харківська обласна військова адміністрація може ухвалити рішення про примусову евакуацію з двох населених пунктів Дергачівської громади. Очільник Харківської ОВА Олег Синєгубов зазначив, що евакуація в регіоні проводиться постійно у тих населених пунктах, де тривають обстріли. Це північ області, Харківський район. “Там є два населені пункти - ми думаємо, щоб оголосити там примусову евакуацію, оскільки є для нас завдання - з деяких населених пунктів ми маємо вивезти дітей разом з їхніми сім’ями. І по Куп’янському напрямку так само", - зазначив Олег Синєгубов. За словами начальника ХОВА, зараз з усіх населених пунктів, де фактично йдуть бойові дії, діти евакуйовані. Минулого тижня було евакуйовано 30 дітей. Олег Синєгубов розповів, що триватиме евакуація і цього тижня.

Очільник регіону розповів, що людей вдається вивезти без примусової евакуації тоді, коли вони дослухаються - тоді ж оголошувати примусовий виїзд "немає сенсу".



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися