Яку допомогу отримують у Харкові деякі містяни

У Харкові пенсіонерам допомагають готувати їжу, сплачувати комунальні послуги тощо

У Харкові продовжують роботу територіальні центри надання соціальних послуг, скористатися допомогою яких можуть окремі категорії громадян. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської міської ради. 

Так, на базі терцентру надання соціальних послуг Основ’янського району працює пункт прокату засобів реабілітації та малої механізації. У центрі можна отримати ходунки для дорослих, що сприяють скорішому відновленню після хвороби, травми або операції, а також ходунки-роллатори на колесах для зручного пересування як у кімнаті, так і на вулиці. Крім того, для певної категорії людей у межах індивідуальної програми реабілітації в наявності є тростини та крісла на колесах.

З початку року послугами пункту прокату скористалися 25 маломобільних мешканців району.

Щодня отримують допомогу вдома і підопічні соціальних робітників терцентру Немишлянського району. 830 пенсіонерів отримують наступні послуги:

  • закупівля і доставка харчових продуктів, ліків та інших товарів,

  • приготування їжі,

  • доставка гарячих обідів,

  • сплата комунальних платежів,

  • психологічна підтримка,

  • допомога у самообслуговуванні тощо.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Харкові продовжують працювати пункти видачі гарячих обідів. У Холодногірському районі в школах №87, 152 та 171  продовжують видавати безплатне гаряче харчування. Гарячий обід можуть щодня безплатно отримати усі, хто цього потребує.

Також продовжують працювати пункти видачі гарячого харчування в Індустріальному районі. У райадміністрації повідомили, що щодня кухарі готують понад 4,5 тис. порцій. Гарячі обіди отримують незахищені категорії населення, працівники житлово-комунальних господарств та усі, хто цього потребує.




Джерело: https://t.me/citykharkivua
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися